Trainingen Synchroonzwemmen

De meiden van synchroonzwemmen trainen minimaal 2 keer per week.

Op woensdag van 18.00 uur tot 18.45 uur en op zaterdag van 15.15 uur tot 17.30 uur. De training op woensdag is voornamelijk conditietraining en figuren training. Op zaterdag trainen ze uiteraard ook conditie en figuren, maar dan zwemmen ze ook op muziek. Dit alles in zwembad de Stok in Roosendaal.

De aanloop (beginners) begint op zaterdag om 15.15 uur met instructie in de multifunctionele ruimte van de Stok. Er wordt ook veel getraind op spagaat en split en er wordt geleerd alle spieren op de juiste manier op te rekken en de juiste houding aan te nemen. Dit doen ze dan ook thuis nog regelmatig. Vanaf 15.45 uur gaan ze dan het water in om verder te trainen en op muziek te zwemmen. De wedstrijdmeisjes beginnen om 15.15 uur gelijk in het water. In overleg kan het voorkomen dat zij eerder op het zwembad komen droogtrainen voor hun uitvoering. Onder droogtrainen verstaan we het trainen van het muzieknummer op de kant.

De conditietraining is ook erg belangrijk, want er wordt veel uithoudingsvermogen van de meiden verwacht. Ze zijn immers vaker onder water als boven water met hun hoofd. Dit vereist wel behoorlijk wat kracht en uithoudingsvermogen.

Het wordt aangeraden bij de trainingen een badpak te dragen en een chloorbrilletje. Verder is een badmuts en neusklem verplicht. Deze zijn evt bij de vereniging verkrijgbaar.