Kampioenschappen

Nederlandse Kampioenschappen (NK), Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK), NK Sprint

Twee keer per jaar wordt de NK en de NJK georganiseerd. In de winter in een 25m bad; in de zomer in een 50m bad. Om mee te mogen doen moet aan de vastgestelde limieten zijn voldaan.

Nederlandse estafette kampioenschappen

Eenmaal per jaar wordt de NK estafettes gehouden. Bij deze wedstrijd worden alleen maar estafettes gezwommen. De 12 of 16 snelste ploegen van Nederland mogen meedoen.

Kring Speedo finales

Aan het eind van het seizoen wordt de Speedofinale gezwommen. De 18 of 24 snelste zwemmers in Kring Brabant in de speedo jaargangen zwemmen tegen elkaar om uit te maken wie de kampioen van Brabant is.

Kring Kampioenschappen

Zwemmers vanaf 12 jaar (meisjes 11 jaar) kunnen zich plaatsen voor de kampioenschappen die aan het eind van het seizoen  worden gehouden. Er worden limieten vastgesteld waar aan voldaan moet zijn, wil een zwemmer mee kunnen doen. Alle nummers (100, 200, 400, 800 en 1500 en estafettes) worden hier gezwommen in alle jaargangen. Bij de dames en heren staan ook nog sprintnummers (50m) op het programma.

De kring kent een aantal Kampioenschappen:

  • Brabantse winter kampioenschappen (gezwommen op de korte baan)
  • Brabantse sprint kampioenschappen (gezwommen op de koste baan)
  • Brabantse lange afstandkampioenschappen (gezwommen op lange baan)
  • Brabantse zomerkampioenschappen (gezwommen op de lange baan ) de komende jaren in Nationaal Zwemcentrum  de Tongelreep.

Hier staan limietentijden die de zwemmers op een KNZB wedstrijd behaald moeten hebben om te mogen deelnemen aan een kampioenschap.

De Hieronymuszwemmers die al een limiet hebben gezwommen staan hier vermeld.

Op de wedstrijdkalender staat wanneer de volgende wedstrijd in deze categorie gepland staat.

Bij de uitslagen staan de resultaten van de al gezwommen wedstrijden.